Home 9 Over Jeroen

Over Jeroen

Jeroen studeerde af aan de 4-jarige opleiding acteren van de Amsterdamse Acteer Academie. Hierna volgde de opleiding camera acteren van Videcom in Hilversum. En diverse workshops van Dora van der Groen, Adelheid Roosen en Helmert Woudenberg.

Onderwater Producties

Hij speelde ruim vijftien jaar bij verschillende gezelschappen zoals Productiehuis Theater Rotterdam, Bonheur, Cosmic Amsterdam, Senf Theaterpartners (Wilhelmina – je maintiendrai) en De Graaf en Cornelissen Producties (Zeg ‘ns Aaa). Vanaf 2011 vormt hij, samen met Afke Weltevrede, de Artistieke leiding van Onderwater Producties. Ook schrijven zij de teksten. Onderwater Producties heeft inmiddels elf succesvolle producties gemaakt.

Ook op TV en film

Behalve op het toneel is Jeroen ook regelmatig te zien op TV en in de film. Zo speelde hij gastrollen in: Flikken Maastricht, Moordvrouw, Celblok H, de 12 van Schouwendam, Goede tijden, slechte tijden en vele andere series. Hij was te zien als Hans Smolders in de serie Het jaar van Fortuyn en in de succesvolle bioscoopfilm De Tatta’s.

In Bluebird (Glazen Beer Filmfestival Berlijn) speelde hij de leraar.

Hij nam de hoofdrol voor zijn rekening in de film Sudden Deaf en Bakkie doen! Ook is hij te zien in diverse commercials en bedrijfsfilms voor onder andere Amstel, De Hypotheker en Volkswagen. En te horen in radiocommercials voor McDonalds, ING en vele anderen. Naast het acteren is Jeroen actief als presentator. Zowel voor TV als live.

info@jeroenrienks.nl
06-22123191

 

Agent KB Artists Management
Bianca von der Oelsnitz
06 512 082 63

info@jeroenrienks.nl
06-22123191Agent KB Artists Management
Bianca von der Oelsnitz
06 512 082 63